Aandeelhoudersovereenkomst

Stel nu zelf een sluitende overeenkomst en bespaar op juridische kosten ​

1. Do it yourself

​Met deze slimme tool maak je zelf sluitend contract

2. Download contract

Betaal en ontvang
direct je contract

3. Experts stand by

Toch nog een vraag? Experts staan klaar​

Meer dan 800 ondernemers gingen je voor

Opgesteld door ervaren business advocaten 

Samenwerken is de basis van succes. Maak daar goede afspraken over want er komt een tijd dat partners uit elkaar gaan, iemand een andere rol krijgt binnen de onderneming of dat er een investeerder aan boord komt. Door dat goed te regelen in een aandeelhoudersovereenkomst voorkom je dure conflicten - een investering in de toekomst dus.

Slimme keuzes maken

LegalDutch is het grootste netwerk van business advocaten van Nederland. Onze specialisten ondernemingsrecht hebben een veelzijdige aandeelhoudersovereenkomst opgesteld, met slimme vragen die je helpen de juiste keuzes te maken. Zo weet je zeker dat je een overeenkomst maakt die past bij de verhoudingen binnen de onderneming.

"Met deze aandeelhoudersovereenkomst konden we prima uit de voeten. Zit slim in elkaar" 

Ben Rogmans

Managing Partner

Intelligence Group

Meer over de aandeelhoudersovereenkomst

Besluitvorming

In de aandeelhoudersovereenkomst regel je de bedrijfsvoering. In dit model is ervoor gekozen dat besluiten door de algemene vergadering van aandeelhouders (de AVA) genomen worden met een gewone meerderheid van stemmen. Tenzij in de Statuten anders is aangegeven. Voor een aantal bijzondere besluiten kun je zelf bepalen welke meerderheid van stemmen geldt. Denk aan besluiten tot de uitgifte van aandelen of de benoeming van bestuurders.

Toetreding nieuwe aandeelhouders / exits

Voor de toetreding van nieuwe aandeelhouders geldt dat alle aandeelhouders daarmee moeten instemmen. Als je dat te rigide vindt en dat de verhoudingen binnen de vennootschap niet goed weergeeft, kun je kiezen voor een flexibelere variant die je zelf kan afstemmen op je situatie.

Zo kan je bepalen dat een aandeelhouder pas mag verkopen als andere aandeelhouders de mogelijkheid hebben om onder dezelfde voorwaarden ook te verkopen, als er een bod komt op (een deel van) de aandelen (tag along). En je kunt bepalen dat aandeelhouders verplicht zijn om hun aandelen te verkopen als er een bod komt op alle aandelen (drag along). Investeerders zullen zo'n verplichting begrijpelijkerwijs meestal bedingen. 

Lock up periode

Je kunt kiezen voor een lockup periode waarbinnen het een aandeelhouder niet is toegestaan om aandelen te vervreemden. Ook dit is een clausule die investeerders vaak bedingen, omdat zij graag commitment willen van de oprichters.

Waarom LegalDutch?

Grootste netwerk van business advocaten van Nederland

Overeenkomsten opgesteld door ervaren advocaten

Do it yourself: begeleiding in begrijpelijke taal

Veilig: gegevens worden versleuteld verstuurd (SSL)

Vragen? Bel ons

We zijn bereikbaar op 085-3033725 of via contracten@legaldutch.nl